This object description has been automatically translated from swedish with Google Translate. Information presented might be inaccurate. To view the original page, please click here.

Lodjursstråket 1 - Karlatornet, vån 34, Göteborg

Antal rum 1.0

Utgångspris 3 895 000 kr

Våningsplan 34 av 73

Boarea 37.50 m²

Månadsavgift 2 968 kr

Fastighetstyp Lägenhet

Kontaktuppgifter

Lämna mobilnummer eller e-postadress så får du mäklarens kontaktuppgifter skickade till dig direkt.

Vill du veta vad slutpriset blir?

Tack för din anmälan! Vi kommer skicka dig slutpris på bostaden så snart den är såld.

* Uppgifter om objektet lämnas ut efter säljarens och köparens godkännande. Du kommer även få förhandsinformation om fler objekt i området innan de kommer ut till annonsering. Din e-postadress kommer inte att lämnas ut av Listed AB i marknadsföringssyfte.

Utgångspris

3 895 000 kr

Månadsavgift 2 968 kr/mån
 • Inklusive service (bemanning entré, rondering samt hotellmedlemsskap)
Driftkostnader 6 504 kr/år
 • Elektricitet3 000 kr
 • Vatten/avlopp1 500 kr
 • Försäkring2 004 kr

Lägenhet 4404, våning 34 - Här kommer du vakna upp till en helt ny vy som ingen har vaknat upp till

Välkommen hem till lägenhet 4404 på våning 34! Din bostad kommer vara på en plats som ingen tidigare upplevt. Högt över staden. Med balkong och utsikt över staden har du en magnifik vy i en top notch bostad som några av Sveriges främsta arkitekter ritat. Här kan du välja att göra om walk-in closet:en till en sovalkov. Du har tillgång till gym, spa och hotellservice. Beställ upp middagen, skicka ner tvätten och få städat inför en ny vecka. Umgås med vännerna på den gemensamma takterrassen, den kommer bli en snackis. Höghastighetshissen tar dig ner till restaurangerna och butikerna i Göteborgs nya stadsdel, Karlastaden. Karlatornet kommer att blir Nordens högsta byggnad, 245 meter och 73 våningar. Lägenheterna utgår från ett modernt helhetstänk med utvalda material och genomtänkta planlösningar där utsikten står i fokus. Fönster från golv till tak, genomgående golvvärme, eleganta förvaringslösningar och tidlösa material förhöjer känslan. Välkommen hem till en ny nivå!

TÄNK HOTELL, FAST HEMMA
Karlatornet ger dig som bor här möjlighet till ett unikt serviceutbud från hotellet som finns i direkt anslutning till tornet. Beställ room service upp till din lägenhet – perfekt för en middag efter en lång dag eller brunch efter en lång natt. Det kommer också finnas möjlighet att beställa städning och tvättning.

Som boende i Karlatornet har du tillgång till flera faciliteter i byggnaden. Ta hissen direkt ner till hotellets gym och spa med relax, pool och bastu. Hissen kan du också ta till garaget under Karlastaden eller till våning 15 där den gemensamma terrassen finns. I kylrummet på entréplan kan du hämta livsmedel du beställt på nätet. I tornet får till och med hunden sitt; välkommen till Karlatornets eget hundspa.

KARLATORNET SKYBAR
Mer sky än någon annan bar.

Högt över Göteborg med utsikt över hav och land ligger Karlatornets skybar. Med restaurang, lounge och utsiktsplats på våning 69 blir detta en unik miljö för speciella tillfällen och en självklar attraktion för alla som besöker staden. Välkommen upp, upp, upp.

Fakta

Topp 5

- LÄGE! Våning 34 med balkong och vy som stäcker sig över Ramberget och utöver havet vid Torslanda.

- Möjlighet att göra om walk-in closet:en till en sovalkov, så har du 1,5 rum och kök

- Nordens högsta byggnad med faciliteter utöver det vanliga

- Snyggt, modernt, tidlöst och lyxigt- allt i ett

- En helt ny fantastik vy som du kommer vara en av de första att ta del av varje dag i ditt nya hem!

Om området

Göteborgs framtidscentrum.

Välkommen till Hisingen! Här finner du områdena: Lindholmen, Sannegårdshamnen, Eriksberg, Kvillebäcken, Backa, Lundby, Hisings Backa, Hisings Kärra och Tuve.

Här bor man på Sveriges femte största ö! Längs kajerna på Norra Älvstranden kan man gå på mysiga promenader och stanna på något café eller restaurang i närheten. Hisingen är inne i en period av utveckling, och det finns stora framtidsplaner. Det pågår nybyggnationer och upprustning av bland annat Sannegården och handelsområdet i Kvillebäcken. Serviceutbudet är stort med både kvartersbutiker och köpcentrum utspridda i stadsdelen. Det finns även goda kommunikationsmöjligheter in till centrala Göteborg genom ett brett utbud av spårvagnar och bussar. Med bil når man Hisingen via Älvsborgsbron, Götaälvbron, Angeredsbron, Jordfallsbron samt Tingstadstunneln och Marieholmstunneln. Vill du bosätta dig i framtidens centrum – Hisingen?

Om bostadsrättsföreningen

I Karlatornet finns 611 lägenheter i olika storlekar, allt från smarta ettor på 25 kvadratmeter till lägenheter på tre våningar och nästan 400 kvadratmeter. De flesta av bostäderna ingår i någon av de fyra bostadsrättsföreningarna. Längst ner finns Studio Apartments och högst upp ligger Penthouse som upplåts med äganderätt.

Karlatornet Studio Apartments
18 lägenheter, våning 3-4. Upplåts med äganderätt. (Lanseras 2022)

Brf Karlatornet 1:1 (Koncept High Rise)
257 lägenheter, våning 5–27

Brf Karlatornet 1:2 (Koncept High Rise)
100 lägenheter, våning 28–37

Brf Karlatornet 1:3 (Koncept Twisten)
168 lägenheter, våning 39–57

Brf Karlatornet 1:4 (Koncept Skylevel)
56 lägenheter, våning 59–66

Karlatornet Penthouse
12 lägenheter, våning 70–73. Upplåts med äganderätt.

HISSARNA
Det finns fem höghastighetshissar i Karlatornet. Tre av hissarna går hela vägen från garagevåningarna till toppen, de andra två går mellan entréplan och våning 36. Ett intelligent styrsystem som är väl beprövat i höga hus runt om i världen gör att du inte behöver vänta längre än nödvändigt. Och när du väl är inne tar hissen dig snabbt och smidigt till din våning. Hissarnas maxhastighet uppgår till hela 30 km i timmen. Det innebär att det tar ungefär en halv minut att åka upp till våning 70 utan stopp.

PARKERING
Som boende i Karlatornet tar du smidigt hissen ner till garaget i två plan som ligger under Karlastaden. Här finns ca 700 parkeringsplatser som samnyttjas med övriga boende och besökare i Karlastaden genom ett så kallat flytande parkeringssystem, vilket innebär att man inte har en fast plats utan hänvisas till ledig plats i garaget. Parkeringsplats hyrs direkt genom ett parkeringsbolag, månadskostnad varierar beroende på val av abonnemang. Vissa lägenheter är garanterad möjlighet att hyra parkeringsplats, därefter fördelas tillstånden genom ett kösystem. Välkommen att kontakta mäklaren för mer information.

FACILITETER OCH SERVICE
Karlatornet är på flera sätt ett boende utöver det vanliga, där tillgång till utvalda faciliteter ingår i månadsavgiften. Dessutom finns möjligheten att ta del av den service som erbjuds av det intilliggande hotellet mot tillkommande kostnad, som exempelvis room service, tvätt och städning.

Gym på våning 2 i Karlatornet
Tillgång till hotellets spa med relax, pool och bastu (ingår kostnadsfritt i Skylevel och Penthouse)
Möjlighet att boka behandlingar i hotellets spa (tillkommande kostnad)
Lobby med reception
Takterrass med trädgård och ytor för umgänge och avkoppling
Bio-/aktivitetsrum
Bokningsbart kök + matplats för större sällskap, i anslutning till takterrass
Kylrum på entréplan för exempelvis hemkörning av matkassar
Skötselrum för hunden
Medlemskap i bilpool


FÖRRÅD
Som boende i Karlatornet har du antingen ditt förråd finns inom lägenheten och/eller i externt förråd. De externa förråden är placerade i källaren samt på utspridda våningsplan i Karlatornet. Möjlighet finns att hyra extra förråd mot tillkommande kostnad.

BILPOOL OCH KOLLEKTIVTRAFIK
Som boende i Karlatornet ingår ett medlemskap i bilpool som kommer finnas i nära anslutning till tornet. Karlastaden kommer att ha mycket goda förbindelser till centrum och övriga Göteborg via kollektivtrafik. Med flera buss- och båtlinjer når du centrum på under 10 minuter.

KONTAKT
Eventuella frågor ställs till Karlatornet Kundcenter:
Telefon: 031-385 43 04 (vardagar kl. 9-14)
E-post: bostad@karlastaden.se

Kontakt med bostadsrättsföreningen sker via e-post:
bostad@karlastaden.se

Brev till bostadsrättsföreningen skickas till:
Brf Karlatornet 1:X
Box 3194
400 10 Göteborg

KÄLLOR
Informationen ovan är tagen från föreningens ekonomiska plan, stadgar och från Serneke. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller LISTED AB ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta. Föreningsinformation finns att hitta på Sernekes hemsida: http://www.sernekebostad.se/hitta-bostad/vara-omraden/karlastaden-goteborg/karlatornet

Karlatornet - I gott sällskap

Skidmore, Owings & Merrill som ritat Karlatornet ligger bakom några av världens högsta och mest spektakulära byggnader, t ex Burj Khalifa i Dubai och One World Trade Center i New York. Den internationellt kända arkitektbyrån har vunnit fler utmärkelser än någon annan. 2014 vann de tillsammans med den danska arkitektbyrån Entasis tävlingen om vem som skulle få rita Karlatornet.

Juryns motivering
"Ett identitetsskapande förslag som tar ett smart helhetsgrepp om både skyskrapa och stadsmiljö. Förslaget integrerar närmiljön till en helhet som ger möjlighet till en levande blandstad. Skyskrapans tydliga identitet ger karaktär och vitalitet till Lindholmen"

Detaljer

Basfakta

 • Typ
  Lägenhet
 • Län
  Västra Götaland
 • Kommun
  Göteborg
 • Område
  Karlastaden
 • Gatuadress
  Lodjursstråket 1 - Karlatornet, vån 34

Energideklaration

 • Saknas

Objektsdetaljer

 • Lägenhetsnummer
  4404
 • Upplåten mark
  0.00 m²
 • Boarea
  37.50 m²
 • Skick
  Nyproduktion
 • Antal rum
  1.0
 • Våning
  34 av 73
 • Tillgänglighet
  Hiss
 • Fönstermaterial
  Aluminium
 • Gemensamma utrymmen
  Kylrum, Bokningsbart kök + matplats, Bio-/aktivitetsrum, Takterass, Lobby med reception, Medlemskap i bilpool, Spa med relax, pool och bastu, Skötselrum för hunden, Gym
 • Uppvärmning
  Fjärrvärme
 • Övriga utrymmen
  Balkong, Förråd

Bostadsrättsförening

BRF Karlatornet 1:2 (Koncept High Rise)

 • Organisationsnummer
  769633-2308
 • Andelstal i föreningen
  0.657
 • Andel av årsavgift
  Ej uppgift från föreningen
 • Reparationsfond
  Saknas
 • Bostadsrätten är pantnoterad
  Nej
 • Antal lägenheter
  611 st

Frågor och Svar

Pågår det diskussioner eller finns det beslut i bostadsrättsföreningen om höjning av avgift, kapitaltillskott eller annat som kan leda till en avgiftshöjning inom kommande år?

Nej

 

Har du uppmärksammat eller aningar om fel i lägenhetens värme- och/eller ljudisolering i yttervägg, lägenhetsskiljande vägg, tak eller golv?

Nej

 

Finns det anmärkningar från någon myndighet (t.ex. byggnadsnämnd, miljöförvaltning, sotare etc.), eller misstänker du själv att det kan finnas brister i bostadens ventilation, vatten/avlopp-, el- eller gasledningar, eldstäder, rökgångar etc?

Nej

 

Är det gjort reparationer/tillbyggnader på bostaden? Av dig eller av fackman?

Nej

 

Har du uppmärksammat brister eller fel i bostadens elektriska utrustning (spis, fläkt, kyl/frys eller likartad apparatur)?

Nej

 

Är det någon av den elektriska utrustningen som inte ingår i försäljningen av bostaden?

Nej

 

Finns det övriga fel eller brister i bostaden som du iakttagit, som köparen bör informeras om?

Nej

 

Hur många nycklar finns det till bostaden?

Vet ej, nyproduktion ej erhållit nycklar än.

 

Har någon nyckel gått förlorad?

Nej

 

 

Karta

Välkommen!

Planritning

Visningar

Det finns för närvarande inga visningar inlagda för detta objekt. Om du är intresserad av att gå på visning, var god kontakta objektets mäklare genom att fylla i kontaktformuläret.

kontaktformuläret

Tack! Den ansvarige mäklaren kommer inom kort att få ditt meddelande.
Tack för din anmälan! Den ansvarige mäklaren har underrättats.

Bud

Om du behöver hjälp med att lägga ett bud, var god kontakta kundtjänst på 0776 - 70 05 15.

Budgivning öppen

3 895 000 kr

Logga in

Bli användare

För att lägga ett bud på det här objektet måste du registrera ett användarkonto.


Registrera ny användare

Kontakt

Kontakta mäklaren för frågor om objektet

Har du frågor om bostaden lämnar du ditt mobilnummer så får du ett sms med mäklarens kontaktuppgifter. Du kommer också få löpande uppdateringar om bud, visningar m.m.


 • Ansvarig mäklare Nadia Largo Eneroth

Du kan också kontakta kundtjänst på:

0776 - 70 05 15 mån-fre 9-17.


Våra partners