This object description has been automatically translated from swedish with Google Translate. Information presented might be inaccurate. To view the original page, please click here.

Huldrornas väg 13, Älvängen

Antal rum 5.0

Boarea 127.00 m²

Månadsavgift 5 677 kr

Fastighetstyp Lägenhet

Kontaktuppgifter

Lämna mobilnummer eller e-postadress så får du mäklarens kontaktuppgifter skickade till dig direkt.

Vill du veta vad slutpriset blir?

Tack för din anmälan! Vi kommer skicka dig slutpris på bostaden så snart den är såld.

* Uppgifter om objektet lämnas ut efter säljarens och köparens godkännande. Du kommer även få förhandsinformation om fler objekt i området innan de kommer ut till annonsering. Din e-postadress kommer inte att lämnas ut av Listed AB i marknadsföringssyfte.

Utgångspris

0 kr

Månadsavgift 5 677 kr/mån
 • Inklusive carport, parkeringsplats och bostadsrättstillägg
Driftkostnader 17 820 kr/år
 • Uppvärmning8 100 kr
 • Elektricitet5 880 kr
 • Vatten/avlopp3 840 kr

Tvåplansvilla med vackra materialval och en helt fantastisk trädgård

Tänk dig att få ta del av en prunkande trädgård och ljuvliga uteplatser och vilken ynnest att de kan bli dina egna. Här har du vardagslyxen av att köra fram till huset och ha din egna uppfart med carport och laddstolpe för elbil. Huset är välplanerat med stora fönsterpartier, tilltagna ytor och en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. I dagsläget finns det fyra sovrum, ett allrum och vardagsrum men det går till och med att tillskapa ett till sovrum. Tänk vilken lyx på morgonen att ha två fullstora badrum. Detta är ett hem att trivas i där man har lagt ner lika mycket kärlek på husets insida som utsida. Här trivs man under årets alla säsonger. Varmt välkommen med din intresseanmälan!

Fakta

Topp 5

- En helt otroligt vacker trädgård med en fantastik fauna att botanisera sig i

- Ljuvliga materialval invändigt med flertalet tillval från nybyggnadsåret 2020

- Sol från morgon till kväll och en uteplats att längta hem till och ha härligt sommarhäng vid

- Tvåplans hus med full takhöjd på bägge våningsplanen, stora ljusa ytor, två badrum och genomtänkt planlösning

- Är du juridisk person kan du godkännas som medlem om samtliga styrelseledamöter ställer sig bakom beslutet. Beslut kan förenas med villkor.

Om området

I Älvängen bor du nära vacker natur med fina promenadstråk och sjöar, tillsammans med enkla transportmöjligheter till storstad. Här erbjuds många olika boendeformer, allt från nyproducerade villor till radhus och lägenheter i äldre bebyggelser. Du kan bo väldigt centralt med gång- och cykelavstånd till det mesta, eller lite mer lantligt i naturen. Med pendeltågen kan du snabbt och enkelt nå både Göteborg och Trollhättan, och det finns även ett flertal transportmöjligheter med buss. I anslutning till E45:an finns Älvängens handelscentrum som innehåller ett brett utbud av butiker och service. Här hittar du bland annat; livsmedelsbutiker, apotek, frisör, gym, restauranger, caféer, med mera. Det finns en fullt utbyggd kommunal service med ett flertal förskolor och grundskolor, och även ett kulturhus som innehåller en idrottsanläggning med café. För den historieintresserade finner du även ett unikt repslagarmuseum som kan vara värt ett besök.Vill du leva och bo i ett aktivt men lugnt område med goda kommunikationsmöjligheter och närhet till storstad? Då är Älvängen något för dig!

Om bostadsrättsföreningen

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Skogsbrynet Kronogården, 769635-3304 har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att i föreningens hus upplåta bostäder och lokaler samt tomtmark i anslutning till dessa åt medlemmarna till nyttjande utan begränsning i tiden. Bostadsrätt är den rätt i föreningen som en medlem har på grund av upplåtelsen. Bostadsrättsföreningen registrerades hos Bolagsverket 2017-09-20. Föreningens aktuella stadgar registrerades 2018-02-06. Föreningens ekonomiska plan registrerades 2020-04-27.

Bostadsrättsföreningen är sedan 2019-06-05 ägare till fastigheten Ale Utby 20:54 och består av gatuadresserna Huldrornas väg 1-45, 446 34 Älvängen. Föreningen bestar av 34 st fristående villor i två våningar med en total yta om 4.318 kvm BOA (bostadsarea). Till varje hus finns en förrådsbyggnad och i föreningen ett gemensamt miljöhus.

Byggnation av bostadshus på fastigheten har pågatt under 2020 och 2021 och färdigställdes i februari 2021. Inflyttningar påbörjades under november 2020 och har pagått successivt fram till och med februari 2021. Upplåtelseavtalen började tecknas under maj 2020 och vid 2021 års utgång var samtlig avtal tecknade. Under februari 2021 Iöstes föreningens byggnadskreditiv hos DNB och föreningens Iån slutplacerades hos SBAB.

FÖRSÄKRING
Föreningens fastighet har sedan första inflytt varit försäkrad till fullvärde i Länsförsäkringar Älvsborg. Bostadsrättstillägg har tecknats för alla bostadsrättslägenheter. Som medlem måste du teckna en vanlig hemförsäkring.

FÖRVALTNING
Föreningens ekonomiska förvaltning sköttes av Nordr Sverige AB före och under byggtiden. Föreningen har från första upplåtelse anlitat Simpleko för ekonomisk förvaltning. Inga avgiftshöjningar är planerade för 2021/2022.

PARKERING
Varje hus har plats för 2 bilar, varav 1 i carport. Vid infarten till området finns även några gästparkeringar.

GEMENSAMMA YTOR OCH UTRYMMEN
Inom föreningen finns miljörum för matavfall, brännbart restavfall, pappersförpackningar, plastförpackningar, metall, glas och batterier. För större emballage och övrig sortering hänvisas till en av kommunens återvinningsstationer.

TV OCH INTERNET
Fastigheten har bredband (fiber) och digital-TV via Telia.

UNDERHÅLLSPLAN
Bostadsrättsföreningen är helt nybyggd. Underhållsplan upprättas under våren 2021 tillsammans med teknisk förvaltning.

ÖVERLÅTELSE OCH MEDLEMSKAP
Föreningens styrelse fattar beslut om medlemskap enligt föreningens stadgar. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av gällande prisbasbelopp som bekostas av köparen (dvs 1208 kr baserat på prisbasbeloppet 48 300 kr år 2022) och en pantsättningsavgift om 1% av gällande prisbasbelopp för varje noterad pant. (dvs 483 kr baserat på prisbasbeloppet 48 300 kr år 2022). Juridiska personer kan godkännas om samtliga styrelseledamöter ställer sig bakom beslutet. Beslut kan förenas med villkor.

Att tänka på vid överlåtelse:

Avläsning av varmvattenmätare (placerad i respektive bostad). Avstämning görs av VV-mätarens ursprungsavläsning (föregående kvittenslapp från säljaren).
Tillse att el-abonnemanget sägs upp och skrivs över på den nya köparen. Utför gärna avläsning av el-mätare (notera mätarställning), för att undvika framtida missförstånd. Kontakta någon i styrelsen för att komma åt el-mätarna.
Lämna över rätt antal nycklar och taggar (meddela styrelsen vid förlust av taggar, så att dessa kan spärras).
Se till att köparen får till sig information om var tapeter, kakel och klinker mm förvaras, detta måste sparas under den 5-åriga garantitiden.
Lämna gärna över den ursprungliga kvittenslappen, där nycklar som mottagits av köparen står nedskrivet.
Meddela även köparen vad gäller föreningens Stadgar & Trivselregler, så att det inte uppkommer några missförstånd vad gäller skyldigheter och rättigheter.
Överlåtelseavgiften är 2,5% av PPB enligt socialförsäkringsbalken (2010:110) och detta betalas av köparen.
För år 2022 är prisbasbeloppet 48 300 kr vilket innebär en avgift om 1 208 kronor.
Pantsättnings avgiften är också en administrativ avgift för föreningens arbete med att anteckna pantsättningen i föreningens lägenhetsförteckning. Pantsättnings avgiften tas ut av bostadsrättsinnehavaren med ett belopp motsvarande 1 % av gällande prisbasbelopp. För år 2022 innebär det en avgift om 483 kronor för varje noterad pant.

HEMSIDA
Köparna rekommenderas att besöka föreningens hemsida http://www.brfskogsbrynetkronogarden.se

KÄLLOR
Ovanstående information och uppgifter är baserad på uppgifter från föreningens årsredovisning, stadgar och hemsida. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Som köpare uppmanas du om att kontrollera fakta som är av särskild vikt för dig. Mäklaren eller LISTED AB kan ej ansvara för att uppgifter från dessa källor är korrekta.

Detaljer

Basfakta

 • Typ
  Lägenhet
 • Län
  Västra Götaland
 • Kommun
  Ale
 • Område
  Kronogården
 • Gatuadress
  Huldrornas väg 13

Energideklaration

 • Utförd
  2021-08-25
 • Energiprestanda
  47 kwh/m²
 • Energiklass
  C

Objektsdetaljer

 • Lägenhetsnummer
  13
 • Upplåten mark
  0.00 m²
 • Boarea
  127.00 m²
 • Byggnadsår
  2020
 • Antal rum
  5.0
 • Fönster
  Treglas
 • Gemensamma utrymmen
  Miljörum
 • Parkering
  Gästparkering, Carport
 • Uppvärmning
  Frånluftsvärmepump, Vattenburen
 • Övriga utrymmen
  Uteplats, Förråd

Bostadsrättsförening

Brf Skogsbrynet Kronogården

 • Organisationsnummer
  769635-3304
 • Andelstal i föreningen
  0.0294118
 • Andel av årsavgift
  Ej uppgift från föreningen
 • Reparationsfond
  Saknas
 • Bostadsrätten är pantnoterad
  Ja

Frågor och Svar

Pågår det diskussioner eller finns det beslut i bostadsrättsföreningen om höjning av avgift, kapitaltillskott eller annat som kan leda till en avgiftshöjning inom kommande år?

Nej

 

Har du uppmärksammat eller aningar om fel i lägenhetens värme- och/eller ljudisolering i yttervägg, lägenhetsskiljande vägg, tak eller golv?

Nej

 

Finns det anmärkningar från någon myndighet (t.ex. byggnadsnämnd, miljöförvaltning, sotare etc.), eller misstänker du själv att det kan finnas brister i bostadens ventilation, vatten/avlopp-, el- eller gasledningar, eldstäder, rökgångar etc?

Nej

 

Är det gjort reparationer/tillbyggnader på bostaden? Av dig eller av fackman?

Ja, Installerat laddbox till elbil, fackman som utfört arbetet.

 

Har du uppmärksammat brister eller fel i bostadens elektriska utrustning (spis, fläkt, kyl/frys eller likartad apparatur)?

Nej

 

Är det någon av den elektriska utrustningen som inte ingår i försäljningen av bostaden?

Nej

 

Finns det övriga fel eller brister i bostaden som du iakttagit, som köparen bör informeras om?

Nej

 

Hur många nycklar finns det till bostaden?

4 st till bostaden, 2 st postnycklar.

 

Har någon nyckel gått förlorad?

Nej

 

 

Karta

Välkommen!

Planritning

Visningar

Det finns för närvarande inga visningar inlagda för detta objekt. Om du är intresserad av att gå på visning, var god kontakta objektets mäklare genom att fylla i kontaktformuläret.

kontaktformuläret

Tack! Den ansvarige mäklaren kommer inom kort att få ditt meddelande.
Tack för din anmälan! Den ansvarige mäklaren har underrättats.

Bud

Om du behöver hjälp med att lägga ett bud, var god kontakta kundtjänst på 0776 - 70 05 15.

Budgivning öppen

0 kr

Logga in

Bli användare

För att lägga ett bud på det här objektet måste du registrera ett användarkonto.


Registrera ny användare

Kontakt

Kontakta mäklaren för frågor om objektet

Har du frågor om bostaden lämnar du ditt mobilnummer så får du ett sms med mäklarens kontaktuppgifter. Du kommer också få löpande uppdateringar om bud, visningar m.m.


 • Ansvarig mäklare Nadia Largo Eneroth

Du kan också kontakta kundtjänst på:

0776 - 70 05 15 mån-fre 9-17.


Våra partners