This object description has been automatically translated from swedish with Google Translate. Information presented might be inaccurate. To view the original page, please click here.

Krondammsvägen 51, Partille

Antal rum 4.0 (varav 3.0 sovrum)

Utgångspris 3 200 000 kr

Våningsplan 3 av 3

Boarea 96.00 m²

Månadsavgift 5 025 kr

Fastighetstyp Lägenhet

Kontaktuppgifter

Lämna mobilnummer eller e-postadress så får du mäklarens kontaktuppgifter skickade till dig direkt.

Vill du veta vad slutpriset blir?

Tack för din anmälan! Vi kommer skicka dig slutpris på bostaden så snart den är såld.

* Uppgifter om objektet lämnas ut efter säljarens och köparens godkännande. Du kommer även få förhandsinformation om fler objekt i området innan de kommer ut till annonsering. Din e-postadress kommer inte att lämnas ut av Listed AB i marknadsföringssyfte.

Utgångspris

3 200 000 kr

Månadsavgift 5 025 kr/mån
 • Inklusive el, värme och vatten
Driftkostnader 2 004 kr/år
 • Försäkring2 004 kr

Rymlig gavelfyra med balkong i solläge

Välkomna till denna fina fyrrummare. Här finner ni ett nyrenoverat kök med ljusa färger. Två badrum och ett rymligt vardagsrum med utgång till den härliga balkongen i solläge. Tre sovrum varav två där man får plats med dubbelsäng. För klädvård finns här en klädkammare och bostaden har utrustats med en ny tvättmaskin och torktumlare. Flertalet ytskikt har renoverats och hallen bjuder på god förvaring. Varmt välkommen att boka in dig på visning och ta del av denna rofyllda och fräscha bostad!

Fakta

Topp 5

- Balkong
- El ingår i avgiften!
- Gavelläge högst upp i huset
- Praktiskt, lugnt och trivsamt
- Fräscha ytskikt och renoverat kök med tillhörande tvättavdelning

Om bostadsrättsföreningen

OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Björnen i Partille, med organisations nummer 769624-1632, är ett privatbostadsföretag som har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att upplåta bostäder för permanent boende och lokaler åt medlemmarna för nyttjande utan tidsbegränsning i förenings hus. Bostadsrättsföreningen registrerades 2012-01-12 hos Bolagsverket. Föreningens nuvarande ekonomiska plan registrerades 2013-06-25 och nuvarande stadgar 2018-10-26 hos Bolagsverket. Föreningen äger fastigheten Partille 4:120 i Partille kommun och förvärvades år 2013. Fastigheten består av fyra flerbostadshus och har nybyggnadsår 1973 och värdeår 1973. Byggnadens totalyta är 4 354 kvm fördelade på 60 st bostäder med adresserna Krondammsvägen 35-53 i Björndammen, Partille Kommun. Bostäderna varierar från ett rum och kök till fyra rum och kök.Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att i föreningens hus, mot ersättning, till föreningens medlemmar upplåta bostadsrättslägenheter för permanent boende om inta annat särskilt avtalats, och i förekommande fall lokaler, till nyttjande utan begränsning i tiden.

Föreningen är ett privatbostadsföretag enligt inkomstskattelagen (1999:1229) och utgör därmed en äkta bostadsrättsförening. Föreningens underskottsavdrag uppgår vid räkneskapsårets slut till 0 kr.

Bostadsrättsföreningen registrerades 1979-08-11. Nuvarande stadgar registrerades 2018-10-02, föreningen har sitt säte i Göteborgs kommun.

TV OCH BREDBAND
Alla lägenheter är utrustade med uttag för TV och bredband. I regel finns ett uttag för Comhem (3 hål i väggen) i vardagsrummet samt ett nätverksuttag för Telia Öppen Fiber i ett sovrum.

Via Comhem ingår ett antal kanaler via det analoga nätet, det går alltså att koppla in din TV med en antennsladd. Vill du ha digital-TV behöver du ringa Comhem och beställa detta själv. Det går även att få bredband via Comhem.

Via Telia Öppen Fiber finns också möjliheter att teckna både TV och Bredband.

Här är information från Comhem hur du beställer om du vill ha TV eller bredband. https://www.comhem.se/tv

Här är information från Telia Öppen Fiber, via Bredbandswebben, hur du beställer TV eller bredband. https://www.bredbandswebben.se/start/

PARKERING
Föreningen har i dagsläget ingen kö till parkeringar. Föreningen har ett antal parkeringar i Partillebos parkeringsgarage att disponera. Du som vill hyra en parkeringsplats kan höra av dig till styrelsen.
Följande månadshyra kommer gälla för våra parkeringar från och med 1 januari 2021:

Typ Nummer Pris Parkering utomhus 37xx, 38xx, 39xx 380 kr/månad. Parkering i garaget 57xx 450 kr/månad. Gallerparkering mittenplan 48xx 580 kr/månad. Gallerparkering i garaget 46xx, 47xx 590 kr/månad.

Det finns två besöksparkeringar med flertalet platser precis i anslutning till vår förening. Dessa ägs av Partillebo men kan nyttjas av vem som helst. Det finns parkeringsautomat i anslutning till parkeringarna och det går dessutom att betala via sms eller mobilapp.

RENOVERINGAR, INVESTERINGAR OCH UNDERHÅLL
Föreningen har inget större underhåll som rör lägenheterna i närtid. Styrelsen har en 30-årig underhållsplan till sin hjälp som upprättades 2018 av Sustend.

EKONOMI OCH FÖRVALTNING
Föreningen har i dagsläget inget större behov av att höja några avgifter annat än att täcka upp för normala prishöjningar. Förväntad årlig höjning är därför 1-2%. Detta fastställs alltid efter budgetmöte i december månad.

Föreningen anlitar Bo och Son för fastighetsskötsel och städ.
Uppdraget omfattar gräsklippning under säsong, klippning av häckar, buskar och träd, rensning av rabatter, trappstädning samt snöskottning och halkbekämpning efter behov. Föreningen har dessutom ett serviceavtal med ATK Driftteknik gällande undercentralen (pumpar, ledningar, expansionskärl och ventiler) och takfläktar. Utöver detta anordnar föreningen en städdag på våren och en städdag på hösten där vi gemensamt träffas och snyggar till på gården och dess kringytor.

För ekonomisk förvaltning anlitar föreningen Husjuristerna. Husjuristerna hjälper även till att ta fram en budget samt årsredovisningen. Husjuristerna sköter om föreningens pengar, både betalning av leverantörsfakturor samt hantering av årsavgifter. Styrelsen attesterar alltid leverantörsfakturorna innan betalning sker. Husjuristerna sköter även pantnoteringar och överlåtelser. Styrelsen sköter mycket av förvaltningen av fastigheten på egen hand så som upphandling av renoveringsprojekt eller förbättringsprojekt. Styrelsen tar in extern kompetens där det behövs. När föreningen väljer leverantörer så är den lokala anknytningen till Partille en viktig faktor.

FÖRSÄKRING
Bostadsrättsföreningen har sin fastighetsförsäkring hos Trygg Hansa. I försäkringen ingår ansvarsskydd för styrelsen. Medlemmar i föreningen uppmanas teckna egna försäkringar för sig och sina tillhörigheter inkl. sitt underhållsansvar enligt stadgarna. Detta kallas ofta för Bostadsrättstillägg. I händelse av till exempel en vattenskada är det viktigt att ha ett så kallat bostadsrättstillägg för att få ersättning för att återställa fuktskadat golv eller tapeter. Du kan läsa mer om ditt underhållsansvar i föreningens stadgar

MEDLEMSKAP OCH ÖVERLÅTELSE
Föreningen tillåter inte juridisk person. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1208kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp) och en pantsättningsavgift om 483kr/pant (1 % av gällande prisbasbelopp) beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2021. Överlåtelseavgiften betalas av köparen och pantsättningsavgiften betalas av pantsättaren (köparen).

ANDRAHANDSUTHYRNING
Man har rätt att hyra ut lägenheten om man har skäl till detta. Skälet kan till exempel vara att man skall arbeta eller studera på annan ort under en begränsad tid eller om man vill provbo med sin partner. Ansökan görs skriftligt till styrelsen. Ansökan beviljas med ett halvår i taget och i regel endast ett år totalt sett. Därefter får medlemmen avgöra om man vill flytta tillbaka eller sälja lägenheten. Hyr man ut lägenheten utan styrelsens medgivande riskerar man att bli av med lägenheten. Då har föreningen rätt att säga upp medlemmen och man kan bli tvungen att flytta.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har två komplementbyggnader på gården som delvis används till cykelrum. Det finns även ett barnvagnsrum vid varje entré, dessa har tidigare varit soprum men används nu alltså som förråd för barnvagnar, pulkor, rullatorer eller liknande. Kontakta styrelsen om du behöver en nyckel till cykelrum eller barnvagnsrum. Du kommer få avlägga en deposition för denna. Du får tillbaka depositionen den dagen du flyttar och lämnar tillbaka nyckeln.

Föreningen har ett sophus snett upp för backen bakom Krondammsvägen 51, den högra dörren. Du använder din lägenhetsnyckel för att komma in i sophuset. I sophuset slänger vi endast brännbart hushållsavfall och matavfall. Allt annat lämnas till återvinning. I sophuset kan du hämta påsar till matavfall. Där finns även möjlighet att hämta en plastbehållare att ha matavfallspåsen i. Återvinningsstation finns precis mellan parkeringsgaraget och busshållplatsen Björndammen. Här kan du sortera tidningar, kartong, glas, plast, metall och batterier. Närmaste återvinningscentral finns i Öjersjö. Alla som bor i Partille Kommun kan ansöka om att få ett kort för att få använda återvinningscentralen kostnadsfritt några gånger per år.

Föreningen har ingen egen tvättstuga, däremot har alla medlemmar möjlighet att tvätta på Krondammsvägen 87 i Partillebos lokaler. Detta är en service som föreningen betalar Partillebo för. Har du ingen tagg eller tvättlås så kan du gå upp till Partillebos lokalkontor bakom Krondammsvägen 51 och be om hjälp. Många av lägenheterna är utrustade med egna tvättmaskiner.

HEMSIDA
För mer information vänligen besök föreningens hemsida https://brfbjornen.com/

KÄLLOR
Informationen ovan är tagen från föreningens hemsida, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi rekommenderar dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. LISTED AB och ansvarig mäklare ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Detaljer

Basfakta

 • Typ
  Lägenhet
 • Län
  Västra Götaland
 • Kommun
  Partille
 • Område
 • Gatuadress
  Krondammsvägen 51

Energideklaration

 • Utförd
  2018-08-22
 • Energiprestanda
  156 kwh/m²
 • Energiklass
  F

Objektsdetaljer

 • Lägenhetsnummer
  397
 • Upplåten mark
  0.00 m²
 • Boarea
  96.00 m²
 • Byggnadsår
  1973
 • Antal rum
  4.0 (varav 3.0 sovrum)
 • Våning
  3 av 3
 • Uppvärmning
  Fjärrvärme
 • Övriga utrymmen
  Balkong, Förråd

Bostadsrättsförening

BRF Björnen

 • Organisationsnummer
  769624-1632
 • Andelstal i föreningen
  2.18
 • Andel av årsavgift
  Ej uppgift från föreningen
 • Reparationsfond
  Saknas
 • Bostadsrätten är pantnoterad
  Nej

Frågor och Svar

Pågår det diskussioner eller finns det beslut i bostadsrättsföreningen om höjning av avgift, kapitaltillskott eller annat som kan leda till en avgiftshöjning inom kommande år?

Ja, En årlig avgiftshöjning kommer att ske.

 

Har du uppmärksammat eller aningar om fel i lägenhetens värme- och/eller ljudisolering i yttervägg, lägenhetsskiljande vägg, tak eller golv?

Nej

 

Finns det anmärkningar från någon myndighet (t.ex. byggnadsnämnd, miljöförvaltning, sotare etc.), eller misstänker du själv att det kan finnas brister i bostadens ventilation, vatten/avlopp-, el- eller gasledningar, eldstäder, rökgångar etc?

Nej

 

Är det gjort reparationer/tillbyggnader på bostaden? Av dig eller av fackman?

Ja, Renoverat köket år 2021 samt ytskicktsrenoverat.

 

Har du uppmärksammat brister eller fel i bostadens elektriska utrustning (spis, fläkt, kyl/frys eller likartad apparatur)?

Nej

 

Är det någon av den elektriska utrustningen som inte ingår i försäljningen av bostaden?

Nej

 

Finns det övriga fel eller brister i bostaden som du iakttagit, som köparen bör informeras om?

Nej

 

Hur många nycklar finns det till bostaden?

3 st till underlåstet och 3 st till överlåset.

 

Har någon nyckel gått förlorad?

Nej

 

 

Karta

Välkommen!

Visningar

Genom att du föranmäler dig för visning av denna bostad kan vi underlätta vår planering och ge dig en bättre visning.

Bokad visning

Sön 28/8 kl 12:00 till 12:30

Boka Visning

Varmt välkommen på visning. Visningsanmälan krävs.

kontaktformuläret

Tack! Den ansvarige mäklaren kommer inom kort att få ditt meddelande.
Tack för din anmälan! Den ansvarige mäklaren har underrättats.

Bud

Om du behöver hjälp med att lägga ett bud, var god kontakta kundtjänst på 0776 - 70 05 15.

Budgivning öppen

3 200 000 kr

Logga in

Bli användare

För att lägga ett bud på det här objektet måste du registrera ett användarkonto.


Registrera ny användare

Kontakt

Kontakta mäklaren för frågor om objektet

Har du frågor om bostaden lämnar du ditt mobilnummer så får du ett sms med mäklarens kontaktuppgifter. Du kommer också få löpande uppdateringar om bud, visningar m.m.


 • Ansvarig mäklare Nadia Largo Eneroth

Du kan också kontakta kundtjänst på:

0776 - 70 05 15 mån-fre 9-17.


Våra partners