This object description has been automatically translated from swedish with Google Translate. Information presented might be inaccurate. To view the original page, please click here.

Lodjursstråket 1 - Karlatornet, vån 32, Göteborg

Antal rum 2.0 (varav 1.0 sovrum)

Utgångspris 3 695 000 kr

Våningsplan 32 av 73

Boarea 45.50 m²

Månadsavgift 3 643 kr

Fastighetstyp Lägenhet

Kontaktuppgifter

Lämna mobilnummer eller e-postadress så får du mäklarens kontaktuppgifter skickade till dig direkt.

Vill du veta vad slutpriset blir?

Tack för din anmälan! Vi kommer skicka dig slutpris på bostaden så snart den är såld.

* Uppgifter om objektet lämnas ut efter säljarens och köparens godkännande. Du kommer även få förhandsinformation om fler objekt i området innan de kommer ut till annonsering. Din e-postadress kommer inte att lämnas ut av Listed AB i marknadsföringssyfte.

Utgångspris

3 695 000 kr

Månadsavgift 3 643 kr/mån
 • Inklusive service (bemanning entré, rondering samt hotellmedlemsskap)
Driftkostnader 4 820 kr/år
 • Elektricitet3 000 kr
 • Vatten/avlopp1 820 kr

Ett drömmigt boende likt inget annat!

Här kommer du leva i en ny och spännande stadsdel med allt från restauranger och caféer till bio och spa i samma byggnad! Fastigheten kommer vara ansluten till fiber för TV och bredbandleverans och i månadsavgiften ingår även medlemskap i bilpool. Tillträde beräknas ske under 2023. Läs gärna mer om projektet på www.sernekebostad.se/hitta-bostad/vara-omraden/karlastadengoteborg/karlatornet

Kontakta Mäklaren Sara Lukenda vid frågor/intresse på 0736-79 04 75 eller maila sara@listed.se

Välkommen till ett magiskt boende som du tidigare bara kunnat drömma om. Högt upp med vidsträckt vy över staden finner du det här boendet med det lilla extra. Vyn här kan inte jämföras med något annat tack avre fönster från golv till tak känns det här som en plats som du aldrig tidigare upplevt. För ytterligare ett sovrum finns det möjlighet att göra om walk-in closet:en till en sovalkov. Bostaden har ett exklusivt och kvalitativt utförande med noggrant utvalda materialval och genomtänkta planlösningar. Karlatornet är uppritat av några av Sveriges framstående arkitekter. oh erbjuder dig allt för en enkel och lyxig vardag. Föreställ dig att du kan beställa room service hela vägen upp till lägenheten efter en lång arbetsdag eller varför inte ta hissen till våning våning 15 där du kan koppla av på föreningens ljuvliga gemensamma terrass. För att underlätta vardasgpusslet kan du också beställa såväl tvättning som städning. Hotellet har gym och spa med relax, pool och bastu för den boende att nyttja. Garaget finner ni enkelt och bekvämt under Karlastaden


TÄNK HOTELL, FAST HEMMA
Karlatornet ger dig som bor här möjlighet till ett unikt serviceutbud från hotellet som finns i direkt anslutning till tornet. Beställ room service upp till din lägenhet – perfekt för en middag efter en lång dag eller brunch efter en lång natt. Det kommer också finnas möjlighet att beställa städning och tvättning.

Som boende i Karlatornet har du tillgång till flera faciliteter i byggnaden. Ta hissen direkt ner till hotellets gym och spa med relax, pool och bastu. Hissen kan du också ta till garaget under Karlastaden eller till våning 15 där den gemensamma terrassen finns. I kylrummet på entréplan kan du hämta livsmedel du beställt på nätet. I tornet får till och med hunden sitt; välkommen till Karlatornets eget hundspa.

KARLATORNET SPYBAR
Mer sky än någon annan bar.

Högt över Göteborg med utsikt över hav och land ligger Karlatornets skybar. Med restaurang, lounge och utsiktsplats på våning 69 blir detta en unik miljö för speciella tillfällen och en självklar attraktion för alla som besöker staden. Välkommen upp, upp, upp.

Fakta

Brf Karlatornet 1:2 (Koncept High Rise)
100 lägenheter, våning 28–37

Om området

Karlatornet växer fram i den nya stadsdelen Karlastaden på Lindholmen. En blandstad på höjden med lika många möjligheter som människor. Här skapas en ny stadskärna som lever dygnet runt, året runt. Totalt åtta kvarter med cirka 2 000 bostäder, hotell, kontor, noga utvalda butiker, restauranger, kultur och service. Läget är optimalt, vackert beläget precis vid Göta älv. Området binds samman med övriga centrum genom täta busslinjer och färja över älven. Att åka mellan Lindholmen och Stenpiren på fastlandet tar inte mer än 6 minuter.

Karlatornet - I gott sällskap

Skidmore, Owings & Merrill som ritat Karlatornet ligger bakom några av världens högsta och mest spektakulära byggnader, t ex Burj Khalifa i Dubai och One World Trade Center i New York. Den internationellt kända arkitektbyrån har vunnit fler utmärkelser än någon annan. 2014 vann de tillsammans med den danska arkitektbyrån Entasis tävlingen om vem som skulle få rita Karlatornet.

Juryns motivering
"Ett identitetsskapande förslag som tar ett smart helhetsgrepp om både skyskrapa och stadsmiljö. Förslaget integrerar närmiljön till en helhet som ger möjlighet till en levande blandstad. Skyskrapans tydliga identitet ger karaktär och vitalitet till Lindholmen"

Om bostadsrättsföreningen

I Karlatornet finns 611 lägenheter i olika storlekar, allt från smarta ettor på 25 kvadratmeter till lägenheter på tre våningar och nästan 400 kvadratmeter. De flesta av bostäderna ingår i någon av de fyra bostadsrättsföreningarna. Längst ner finns Studio Apartments och högst upp ligger Penthouse som upplåts med äganderätt.

Karlatornet Studio Apartments
18 lägenheter, våning 3-4. Upplåts med äganderätt. (Lanseras 2022)

Brf Karlatornet 1:1 (Koncept High Rise)
257 lägenheter, våning 5–27

Brf Karlatornet 1:2 (Koncept High Rise)
100 lägenheter, våning 28–37

Brf Karlatornet 1:3 (Koncept Twisten)
168 lägenheter, våning 39–57

Brf Karlatornet 1:4 (Koncept Skylevel)
56 lägenheter, våning 59–66

Karlatornet Penthouse
12 lägenheter, våning 70–73. Upplåts med äganderätt.

HISSARNA
Det finns fem höghastighetshissar i Karlatornet. Tre av hissarna går hela vägen från garagevåningarna till toppen, de andra två går mellan entréplan och våning 36. Ett intelligent styrsystem som är väl beprövat i höga hus runt om i världen gör att du inte behöver vänta längre än nödvändigt. Och när du väl är inne tar hissen dig snabbt och smidigt till din våning. Hissarnas maxhastighet uppgår till hela 30 km i timmen. Det innebär att det tar ungefär en halv minut att åka upp till våning 70 utan stopp.

PARKERING
Som boende i Karlatornet tar du smidigt hissen ner till garaget i två plan som ligger under Karlastaden. Här finns ca 700 parkeringsplatser som samnyttjas med övriga boende och besökare i Karlastaden genom ett så kallat flytande parkeringssystem, vilket innebär att man inte har en fast plats utan hänvisas till ledig plats i garaget. Parkeringsplats hyrs direkt genom ett parkeringsbolag, månadskostnad varierar beroende på val av abonnemang. Vissa lägenheter är garanterad möjlighet att hyra parkeringsplats, därefter fördelas tillstånden genom ett kösystem. Välkommen att kontakta mäklaren för mer information.

FACILITETER OCH SERVICE
Karlatornet är på flera sätt ett boende utöver det vanliga, där tillgång till utvalda faciliteter ingår i månadsavgiften. Dessutom finns möjligheten att ta del av den service som erbjuds av det intilliggande hotellet mot tillkommande kostnad, som exempelvis room service, tvätt och städning.

Gym på våning 2 i Karlatornet
Tillgång till hotellets spa med relax, pool och bastu (ingår kostnadsfritt i Skylevel och Penthouse)
Möjlighet att boka behandlingar i hotellets spa (tillkommande kostnad)
Lobby med reception
Takterrass med trädgård och ytor för umgänge och avkoppling
Bio-/aktivitetsrum
Bokningsbart kök + matplats för större sällskap, i anslutning till takterrass
Kylrum på entréplan för exempelvis hemkörning av matkassar
Skötselrum för hunden
Medlemskap i bilpool


FÖRRÅD
Som boende i Karlatornet har du antingen ditt förråd finns inom lägenheten och/eller i externt förråd. De externa förråden är placerade i källaren samt på utspridda våningsplan i Karlatornet. Möjlighet finns att hyra extra förråd mot tillkommande kostnad.

BILPOOL OCH KOLLEKTIVTRAFIK
Som boende i Karlatornet ingår ett medlemskap i bilpool som kommer finnas i nära anslutning till tornet. Karlastaden kommer att ha mycket goda förbindelser till centrum och övriga Göteborg via kollektivtrafik. Med flera buss- och båtlinjer når du centrum på under 10 minuter.

KONTAKT
Eventuella frågor ställs till Karlatornet Kundcenter:
Telefon: 031-385 43 04 (vardagar kl. 9-14)
E-post: bostad@karlastaden.se

Kontakt med bostadsrättsföreningen sker via e-post:
bostad@karlastaden.se

Brev till bostadsrättsföreningen skickas till:
Brf Karlatornet 1:X
Box 3194
400 10 Göteborg

KÄLLOR
Informationen ovan är tagen från föreningens ekonomiska plan, stadgar och från Serneke. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller LISTED AB ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta. Föreningsinformation finns att hitta på Sernekes hemsida: http://www.sernekebostad.se/hitta-bostad/vara-omraden/karlastaden-goteborg/karlatornet

Detaljer

Basfakta

 • Typ
  Lägenhet
 • Län
  Västra Götaland
 • Kommun
  Göteborg
 • Område
  Karlastaden
 • Gatuadress
  Lodjursstråket 1 - Karlatornet, vån 32
 • Tillträde tidigast
  2023-01-01

Energideklaration

 • Saknas

Objektsdetaljer

 • Lägenhetsnummer
  4205
 • Upplåten mark
  0.00 m²
 • Boarea
  45.50 m²
 • Skick
  Nyproduktion
 • Antal rum
  2.0 (varav 1.0 sovrum)
 • Våning
  32 av 73
 • Tillgänglighet
  HIss
 • Fönstermaterial
  Alliminium
 • Gemensamma utrymmen
  Bastu, Kylrum, Pool, Gym,  Gemensam terrass , Skötselrum för hunden,  Bokningsbart kök + matplats, Medlemskap i bilpool, Bio-/aktivitetsrum, Lobby med reception, Relax
 • Uppvärmning
  Fjärrvärme
 • Övriga utrymmen
  Förråd

Bostadsrättsförening

BRF Karlatornet 1:2 (Koncept High Rise)

 • Organisationsnummer
  769633-2308
 • Andelstal i föreningen
  0.75
 • Andel av årsavgift
  0.79%
 • Reparationsfond
  Saknas
 • Bostadsrätten är pantnoterad
  Nej
 • Antal lägenheter
  611 st

Frågor och Svar

Pågår det diskussioner eller finns det beslut i bostadsrättsföreningen om höjning av avgift, kapitaltillskott eller annat som kan leda till en avgiftshöjning inom kommande år?

Nej

 

Har du uppmärksammat eller aningar om fel i lägenhetens värme- och/eller ljudisolering i yttervägg, lägenhetsskiljande vägg, tak eller golv?

Nej

 

Finns det anmärkningar från någon myndighet (t.ex. byggnadsnämnd, miljöförvaltning, sotare etc.), eller misstänker du själv att det kan finnas brister i bostadens ventilation, vatten/avlopp-, el- eller gasledningar, eldstäder, rökgångar etc?

Nej

 

Är det gjort reparationer/tillbyggnader på bostaden? Av dig eller av fackman?

Nej

 

Har du uppmärksammat brister eller fel i bostadens elektriska utrustning (spis, fläkt, kyl/frys eller likartad apparatur)?

Nej

 

Är det någon av den elektriska utrustningen som inte ingår i försäljningen av bostaden?

Nej

 

Finns det övriga fel eller brister i bostaden som du iakttagit, som köparen bör informeras om?

Nej

 

Hur många nycklar finns det till bostaden?

Inte fått nycklar ännu

 

Har någon nyckel gått förlorad?

Nej

 

 

Karta

Planlösning

Välkommen!

Visningar

Det finns för närvarande inga visningar inlagda för detta objekt. Om du är intresserad av att gå på visning, var god kontakta objektets mäklare genom att fylla i kontaktformuläret.

kontaktformuläret

Tack! Den ansvarige mäklaren kommer inom kort att få ditt meddelande.
Tack för din anmälan! Den ansvarige mäklaren har underrättats.

Bud

Om du behöver hjälp med att lägga ett bud, var god kontakta kundtjänst på 0776 - 70 05 15.

Budgivning öppen

3 695 000 kr

Logga in

Bli användare

För att lägga ett bud på det här objektet måste du registrera ett användarkonto.


Registrera ny användare

Kontakt

Kontakta mäklaren för frågor om objektet

Har du frågor om bostaden lämnar du ditt mobilnummer så får du ett sms med mäklarens kontaktuppgifter. Du kommer också få löpande uppdateringar om bud, visningar m.m.


 • Ansvarig mäklare Sara Lukenda

Du kan också kontakta kundtjänst på:

0776 - 70 05 15 mån-fre 9-17.


Våra partners